Watch videos with subtitles in your language, upload your videos, create your own subtitles! Click here to learn more on "how to Dotsub"

Učinek 101 opice

0 (0 Likes / 0 Dislikes)
Japonske snežne opice, makaki, so bile opazovane več kot trideset let. Leta 1952 so na japonskem otoku Koshima znanstveniki - primatologi vrgli v pesek surov sladek krompir. Opicam je bil všeč okus surovega sladkega krompirja, a se jim je zdel okus peščenega krompirja neprijeten.. Dokler ni 18 let stara samica, ki so jo klicali Amu ugotovila, da lahko spravi umazanijo s krompirja, če ga opere v slani vodi – morju in s tem izboljša njegov okus. Tega trika je naučila svojo mater, kmalu zatem so se tega naučile njene prijateljice in njihove matere. To inovacijo so pograbile mlade opice v koloniji, ki so jih opazovali znanstveniki. Med leti 1952 in 1958 so vse mlade opice prale krompir v morju, da bi izboljšale okus. Le odrasli, ki so delali isto kot njihovi otroci so, so se naučili kulturne izboljšave. Jeseni 1958 se je zgodilo nekaj neverjetnega. Veliko snežnih opic v koloniji je pralo svoj krompir. Točno število ni bilo znano. Hipotetično število je bilo dano 99. In nato se je zgodilo. Stota opica se je naučila oprati svoj krompir. Ta dodana energija stote opice je povzročila zavestni preskok. Skoraj vsaka opica v koloniji je oprala krompir preden ga je začela jesti. Znanstveniki pa so opazili neverjeten pojav. Navada pranja sladkega krompirja je preskočila morje. Kolonije opic na ostalih otokih so začele prati svoj krompir v slani vodi preden so ga začele jesti. Čeprav točno število ni znano, pojav stote opice pomeni, da takrat, ko le omejeno število posameznikov pozna novo pot, ostane to njihova lastnost zavesti. Ko eden ali več posameznikov manifestira to novo zavedanje, je polje ojačeno in kritična masa dosežena. Novo zavedanje postane lastnost zavesti vseh. Zavestno zavedanje. Zavestni vidik uma in odnosa do sveta. Ko premaknemo svojo zavest s frekvence, od samozavesti, kjer vladajo strah, nezmožnost in občutki ločenosti, se premaknemo v kozmično zavest, ki je v harmoniji z vesoljem in kjer ni naštetih občutkov. Ta zavest, namen ljubezni in miru nas povezuje z zemljo in bogom, da osvetlimo začetke nove zemeljske duhovne evolucije, ki je že tu. Vsi lahko pošljemo to čudovito sporočilo drug drugemu na zemlji, z dnevnim ponavljanjem naslednjih besed: Brezpogojna ljubezen, mir in sreča skozi ves svet. Brezpogojna ljubezen, mir in sreča skozi ves svet. Brezpogojna ljubezen, mir in sreča skozi ves svet. Ko to ponavljamo iz srca, se polje okrepi, kritična masa je dosežena in zavedanje postane kolektivna zavest vseh, ki se širi iz uma v um. Bodimo del tega. Namaste. Ljubezen, mir in srečo za vse. Za svetovni mir.

Video Details

Duration: 4 minutes and 6 seconds
Country: United States
Language: English
Views: 3,023
Posted by: tadeja on Mar 19, 2010

Video o kolektivnem preskoku zavesti. Japonski znanstveniki so 1952 na otoku Košima opravili eksperiment s sladkim krompirjem v koloniji opic. Preko eksperimenta so prišli do spoznanja, da je za kolektivni preskok človeške zavesti potrebna le "kritična masa" ljudi.

Caption and Translate

    Sign In/Register for Dotsub to translate this video.