Watch videos with subtitles in your language, upload your videos, create your own subtitles! Click here to learn more on "how to Dotsub"

Imagine a town...

0 (0 Likes / 0 Dislikes)
Stel je een stad voor waar iedereen een fysieke beperking heeft, allemaal rolstoelgebruikers. Zij bepalen alles. Er zijn geen mensen zonder fysieke beperking, dus automatisch vond de gemeenschap, bij het bouwen van de stad, dat het zinloos was om plafonds van 3m en deuren van 2m te hebben. Dus werden plafonds van 2m en deuren van 5m gebouwd. Ze bouwden de stad zoals zij dat willen. Op een dag kwamen een aantal mensen zonder fysieke beperking langs. Een van de eerste dingen die ze opmerkten was de hoogte van de deuren. Ze merkten het op omdat ze steeds hun hoofd stootten. Ze begonnen op te vallen door de builen op hun hoofd. Al snel werden dokters, psychiaters en sociaal werkers betrokken. Er werden comités opgericht. Veel mensen begonnen zich zorgen te maken over het probleem van mensen zonder fysieke beperking. De bezorgdheid in de stad neemt toe. Er worden gratis helmen uitgedeeld aan de mensen zonder fysieke beperking om ten alle tijde gedragen te worden. Er worden speciale krukken ontwikkeld die steun en verlichting bieden... ...terwijl de drager buigt tot op normale hoogte. Verschillende groepen medelevende rolstoelgebruikers richten liefdadigheidsinitiatieven op. Elke kwartaal houden ze een inzameling. In cafés en winkels liggen omgekeerde helmen om wisselgeld in te gooien. Er is sprake van de oprichting van speciale homes. Maar op een dag dringt het tot mensen zonder fysieke beperking door... ...dat er eigenlijk niets mis is met hen. Het is de samenleving die hen uitsluit.

Video Details

Duration: 1 minute and 26 seconds
Country: United States
Language: English
License: Dotsub - Standard License
Genre: None
Views: 47
Posted by: karenleyman on Aug 26, 2015

In het filmpje zien we een stad waar iedereen gebruik maakt van een rolwagen. Niemand in de ganse stad kan lopen. Er is in de stad geen enkele reden om huizen te bouwen die hoog genoeg zijn om in rechtop te staan. Gebouwen hebben m.a.w. lage plafonds en deuren.
Op een dag komen een paar mensen die stappen naar de stad. Zij lopen met hun hoofd overal tegen en beginnen op te vallen door de builen die ze op hun hoofd hebben. Allerlei specialisten gaan zich over het probleem van ‘the able-bodied’ buigen. Helmen en krukken worden uitgedeeld.
Op een dag wordt het duidelijk voor ‘the able-bodied’ dat het de samenleving is die hen uitsluit.

Caption and Translate

    Sign In/Register for Dotsub to translate this video.