Watch videos with subtitles in your language, upload your videos, create your own subtitles! Click here to learn more on "how to Dotsub"

The journey of natural gas

0 (0 Likes / 0 Dislikes)
Gazi natyral ose metani esht nje burim i perdorur ne te gjithe boten per te prodhuar elektricitet te gatuaje ushqimin tone te ngrohe shtepiat tona dhe ti furnizoje autobuse eshte i domosdoshem ne cdo aspekt te jetes tone ky projekt ka qellim gasin natyral qe ndodhet ne shtresa qymyri nen toke shtresat e qymyrit jane formuar miliona vite me pare nga dekompozimi i bimeve, kafsheve dhe mo├žaleve teksa dekompozimi vazhdonte u formuan shume shtresa te cilat me pas u fosilizuan ne akoma me shume shtresa kto shtresa u transformuan ne qymyr nga nxehtesia dhe presioni i larte gazi natyral esht nenprodukt i kti formacioni qymyri dhe ruhet ne 2 menyra thell nentoke midis shtresave te qymyrit ose ne depozita natyrale gazi qe formohen ne shtresa rere para se te germojme per gazin duhet qe me perpara te eksplorojme mjedisin per vende ku mund te kete shtresa qymyri me clirim te larte gazi hapi i pare eshte te behet nje shikim sizmik duke perdorur kamione te vegjel shikimi sizmik jep nje imazh tredimensional te depozitave te gazit eshte nje metode qe leshon vale energjike ne toke qe jep me pas sjell imazhe tek kamionet kto imazhe shoqerohen me germime te lehta per te pare thellesine e sakte te shtresave, sasise se gazit dhe kualitetit te tij Ne te njejten menyre qe perdoret per tubacionet e ujit nje pus mund te ndertohet nese informacionet tregojne se gazi esht i kualitetit te mire pasi ndertohet pusi gazi fillon te testohet shtresa e qymyrit esht e perbere nga 98% qymyr te dendur kjo shtrese ka hapsira natyrale qe perbejne 2% ku futet uji me gaz natyral ndryshe nga gazi ne rere ku gazi ze gati 30% te hapsirave ne qymyr gazi mbahet ne hapsirat e lira dhe gjat milionave viteve presioni dhe reaksionet kimike behet nje me qymyrin per shkak te faktorve gjeologjik gazi bllokohet ne qymyr dhe nuk iken dot nese kto testime tregojne qe vendi eshte i favorshem merren masa dhe krijohen puse te shumta ne reliev shtresat e qymyrit per tu arritur zakonisht duhet nje pus vertikal fillohet duke grryer nje vije vertikale ne shtresen me te holle te tokes per te siguruar presion teksa grryesja kalon ne pjese me te trrasha te tokes vaj gazra te shumte pompohen ne grryerse presioni tokes dhe presioni grryeses duhet te jete i njejte qe te mos arratiset gazi presione te ndryshme te tokes shfaqen sa me posht te shkojme kshu qe disa zona izolohen per te arritur kte futet nje tub tjeter Cimentoja derdhet nga tubi dhe formohet nje mur qe ndan tubin nga shtresa tokes ky proces perseritet derisa arrihet shtresa e qymyrit me pas ne grryejme dhe pjesen e qymyrit pasi uji ka avulluar nga shtresat e qymyrit Gazi natyral do ngrihet ne tub dhe shtresa e qymyrit do jet e paprekur

Video Details

Duration: 7 minutes and 11 seconds
Country:
Language: English
License: Dotsub - Standard License
Genre: None
Views: 34
Posted by: hidansan233 on May 9, 2016

The journey of natural gas

Caption and Translate

    Sign In/Register for Dotsub above to caption this video.