Watch videos with subtitles in your language, upload your videos, create your own subtitles! Click here to learn more on "how to Dotsub"

Biografie Koningin Elisabeth I

0 (0 Likes / 0 Dislikes)
Koningin Elizabeth I Koningin Elizabeth I was de tweede dochter van Koning Hendrik VIII, en zijn tweede vrouw Anne Boleyn.

Haar vader was teleurgesteld dat Anne hem geen mannelijke troonopvolger kon schenken, niet wetende dat zijn dochter een van de grootste Britse heersers zou worden aller tijden.

Ze werd tot koningin gekroond in 1558. Ze was een protestant en spendeerde regelmatig tijd door in de kerk. En door haar geloof bleef Engeland protestants tijdens haar regeerperiode.

Ze trouwde nooit, ondanks vele aanzoeken. Ze stond bekend als "de maagdelijke koningin", en zei dat ze getrouwd was met Engeland.

Voor de katholieken was Mary, de koningin van Schotland, de rechtmatige troonopvolgster. Veel plotten werden gemaakt om Mary op de troon te krijgen. Mary werd gevangen genomen, en werd uiteindelijk onthoofd.

De katholieke Prins Filip van Spanje vond dit een goed excuus om Engeland aan te vallen, en om de Engelse troon voor zichzelf te nemen. In 1588, zond hij de Spaanse Armada om Engeland aan te vallen, maar de Spanjaarden werden verslagen in een van Engelands grootste oorlogsoverwinningen. Na het verslaan van de Spaanse Armada, steeg Koningin Elizabeths populariteit aanzienlijk, en Engeland bloeide door de expedities naar de Nieuwe Wereld. Elizabeth moedigde mensen aan om naar Amerika te gaan.

Kunst, literatuur en muziek bloeiden onder haar bewind, zoals Shakespeares werken. Haar bewind stond bekend als de Gouden Eeuw, en deze uitspraak van haar is zeer bekend : "Ik ben misschien wel geen leeuw, maar ik ben de welp van een leeuw, en ik heb het hart van een leeuw".

Video Details

Duration: 1 minute and 41 seconds
Country: United Kingdom
Language: English
Views: 114
Posted by: chelseavdp on Mar 15, 2014

Dit filmpje werd gemaakt voor de tweede taak van OV ict. Dit is een Engels filmpje die ingezet kan worden in de les Engels. Ik heb er Nederlandstalige ondertitels bij geplaatst.

Caption and Translate

    Sign In/Register for Dotsub to translate this video.