Watch videos with subtitles in your language, upload your videos, create your own subtitles! Click here to learn more on "how to Dotsub"

Hoe teken je een oog

0 (0 Likes / 0 Dislikes)
Eerst teken je met de losse pols een ovale vorm. Het moet wat op een ei lijken. Daarna teken je de pupil en de iris van het oog. Je tekent dus een cirkel daar. Vervolgens teken je de oogleden. Eerst teken je heel subtiel de vouw van het ooglid, en dan nog één om de rand van het bovenste ooglid af te bakenen. Dan omrand je het onderste ooglid. En teken je ook weer de plooi van het onderste ooglid. Nu teken je een kleinere cirkel binnenin de grote cirkel, dit is een hooglicht. En dan nog een derde cirkel als pupil, zoals je ziet. Dan omrand ik de iris nog wat meer. Dit wordt het donkerste deel van de hele tekening omdat de pupil volledig zwart is. Ik omrand de iris weer opnieuw een beetje. Als je in de spiegel kijkt, vooral als je licht gekleurde ogen hebt, zie je dat er een dunne donkere lijn rondom je iris is. Zelfs bij donkere ogen, zoals bruine ogen, kun je die donkere lijn gebruiken als vertrekpunt, want er zijn verschillende tinten bruine ogen. Ik maak wat schaduwovergangen in de iris. Ik plaats ook wat schaduw net achter het hooglicht. Dit geeft de oogbal meer diepte. Dit is omdat het de iris helpt dieper doen uitzien. Nu teken ik het traankanaal, en benadruk ik opnieuw het ooglid door middel van dikkere lijnen er over te tekenen. Hier zie je dat ik de hulplijnen weggom in het oog, ik heb ze niet meer nodig, dus ik gom ze weg. Vervolgens ga ik driedimensionaal schaduwen tussen de plooi van het ooglid en de wenkbrauw. Dit helpt om het wat extra dimensie te geven aan het oog. Ik begin het liefst bij de vouw, en werk dan naar boven toe. De lijnen zijn in het begin donker en dan werk ik steeds lichter. Dit geeft de illusie driedimensioneel te zijn. ik wil het oog nog meer realistisch maken dus ik teken meer schaduw in de buitenste ooghoek en in de plooi van het onderste lid. Nu wil ik hier wat wimpers tekenen. Ik trek een donkere lijn van het lid weg van het oog. Het gaat in de richting van het binnenoog naar de buitenkant van het oog. Bij het onderste lid teken ik de wimpers minder intens. Ze zijn kleiner en verdwijnen des te dichter ze bij de binnenste ooghoek komen. Ik ga nu schaduwen in de oogbol zelf om het meer dimensionaal te maken. Anders lijkt het maar een platte ovaal, maar nu heeft de tekening meer kwaliteit door de schaduw.

Video Details

Duration: 4 minutes and 23 seconds
Year: 2013
Country: Belgium
Language: English
License: Dotsub - Standard License
Views: 70
Posted by: maximevandevenne on May 9, 2015

Hoe teken je een oog - stap voor stap uitgelegd met Nederlandse ondertitels

Gemaakt aan de hand van het in het Engels gesproken filmpje 'How to Draw an Eye with Pencil - CC', door HowtoDrawAndPaint.

Originele video: https://www.youtube.com/watch?v=fz91eAGfrIs

Caption and Translate

    Sign In/Register for Dotsub to translate this video.