Watch videos with subtitles in your language, upload your videos, create your own subtitles! Click here to learn more on "how to Dotsub"

D-day

0 (0 Likes / 0 Dislikes)
Zo was het op 5 juni 1944, wanneer de grootste vloot ooit vanuit Zuid-Engeland naar de Franse kust vertrok . Het plan noemde oorspronkelijke "Operation Overlord" maar staat in de geschiedenis geschreven als D-Day. Wanneer de schepen onderweg zijn naar Frankrijk, houden de manschappen, van wie velen zullen sterven, zich bezig met hun laatste klusjes. Deze Hitler-imitator liet de manschappen hun gedachten even afdwalen van het uit te voeren plan. Reddingsvesten zijn voor iedereen verplicht. Zelfs voor deze kleine jongen. Maar de tijd voor plezier stop wanneer de Franse kust zichtbaar wordt. De volgende dag, op 6 juni, een enorm spervuur treft Hitlers vestingen op Normandische kusten om ze te verzwakken voor de manschappen die weldra de stranden zullen optrekken. Op deze dag zouden er meer dan 10 000 slachtoffers vallen. De nacht voordien zouden 23 000 parachutetroepen zijn neergestreken achter de vijandige linies om de flanken te verdedigen. Op de standen "Gold", "Juno", "Sword", "Utah" en "Omaha" zouden 130 000 geallieerden 5 zwaarverdedigde delen van Hitlers onkwetsbare Atlantische muur aanvallen. De geallieerden zouden kost wat kost een strand veroveren in Frankrijk. Hier zie je enkele Duitse verdedigingen die moesten worden overwonnen. Nu konden de enorme hoeveelheden soldaten en voorraden, die nodig waren om de invasie van Frankrijk succesvol te kunnen verderzetten, worden aangevoerd. Op de eerste dag werden oneindig veel voorraden afgezet op de Normandische stranden. Met de geslaagde individuele landingen was de volgende stap van de geallieerden om de 5 stranden 1 te maken voor de Duitsers konden reageren. Het was van uiterst belang om de manschappen te laten oprukken en de voorraden te blijven aanvoeren. Dit zijn de eerste van vele Duitse gevangenen die de geallieerden zouden nemen op het weg naar Parijs. Snelheid was van essentieel belang om de Duitsers te verplichten om terug te trekken en te voorkomen dat ze een tegenaanval konden uitvoeren. Controle over het luchtruim was zeer belangrijk om de Duitsers de baas te blijven.

Video Details

Duration: 3 minutes and 33 seconds
Country: United States
Language: English
Views: 69
Posted by: thorontur on May 19, 2011

Kort fragment over D-day dat ik zal gebruiken als inleiding voor een les over de herverovering van Frankrijk in de 2e wereldoorlog.

Caption and Translate

    Sign In/Register for Dotsub to translate this video.