Watch videos with subtitles in your language, upload your videos, create your own subtitles! Click here to learn more on "how to Dotsub"

Re-thinking Progress - The Circular Economy

2 (2 Likes / 0 Dislikes)
Sistemele vii există de miliarde de ani și vor mai exista multa vreme de acum încolo. În lumea vie nu exista gropi de gunoi, în schimb materialele curg, deșeurile unei specii reprezintă hrană pentru altele, energia este furnizata de soare, ființele mor, apoi nutrienții se reîntorc în pământ …și funcționează. Însă noi oamenii avem o abordare liniară, luăm, producem și apoi aruncăm. Dacă apare un nou model de telefon, scăpăm de cel vechi, mașina de spălat se strică așa că vom cumpăra alta. De fiecare dată când facem acest lucru consumăm o parte din resursele limitate și producem deșeuri toxice; pur și simplu nu se poate proceda așa pe termen lung. Deci ce poate funcționa? Dacă acceptăm faptul că modelul ciclic al lumii funcționează, vom putea schimba modul nostru de a gândi și vom putea crea o economie circulară? Haideți să începem cu ciclul biologic: cum ar putea deșeurile noatre să producă capital în loc să îl consume? Regândind și reproiectând produsele și componentele precum și ambalajele lor am putea crea materiale biodegradabile care ar ajuta la creștera altor lucruri. Așa cum se spune în filme, pentru realizarea acestui material nu au fost risipite resurse. Deci ce putem face cu mașinile de spălat, telefoanele mobile sau frigiderele? Ele nu sunt biodegradabile dar am putea avea o abordare diferită, am putea refolosi metalele prețioase, polimerii și aliajele care pot fi folosite mult timp după ce produsele în componența cărora se găsesc nu mai pot fi folosite. Produsele de azi ar putea deveni resursele de mâine. Are sens din punct de vedere commercial, în loc să folosim și să aruncăm, așa cum suntem obișnuiți am putea să ne obișnuim să avem produse care pot fi dezasamblate iar materialele reutilizate. O soluție ar fi să privim altfel proprietatea: am putea să nu deținem aparatele ci să le închiriem de la producător. Haideți să combinăm aceste cicluri. Închipuiți-vă că am proiecta produse care se întorc la producător, materialele lor fiind refolosite iar componentele lor naturale ar ajuta agricultura; închipuiți-vă și că ele sunt produse și transportate folosind energie regenerabilă. Am avea un model de a produce prosperitate pe termen lung pe termen lung iar vestea bună este că există deja companii care încep să facă lucrurile în acest fel. Dar economia circular nu înseamnă schimbări doar într-o companie ci toate companiile care formează infrastructura și economia să facă acest lucruri. Este vorba de regândirea modului în care folosim energia. Avem o ocazie unică de a deschide alte perspective, în loc să rămânem prinși în frustrările prezentului, putem cu ajutorul creativității și inovării să regândim viitorul!

Video Details

Duration: 3 minutes and 48 seconds
Country: United States
Language: English
Producer: ellenmacarthurfoundation.org
Views: 185
Posted by: vadlaci on Oct 3, 2012

There's a world of opportunity to re-think and re-design the way we make stuff.

'Re-Thinking Progress' explores how through a change in perspective we can re-design the way our economy works - designing products that can be 'made to be made again' and powering the system with renewable energy. It questions whether with creativity and innovation we can build a restorative economy.

Find out more about the circular economy at http://www.ellenmacarthurfoundation.org and http://www.facebook.com/EllenMacArthurFoundation and follow us on Twitter http://twitter.com/#!/made2bmadeagain

Caption and Translate

    Sign In/Register for Dotsub to translate this video.