Watch videos with subtitles in your language, upload your videos, create your own subtitles! Click here to learn more on "how to Dotsub"

Steve Jobs - (1985 - 1996) Me Titra Shqip

0 (0 Likes / 0 Dislikes)
Steven Job arriti Shifra Heroike në Historinë e ndërrmarrësisë Amerikane Steven Jobs Bëri Histori në Ndërmarsin Amerikane Në Moshen 22 vjeqare themeloi Kompanin e tij të cilën e emëroi Apple Computer dhe vazhdoi ta rrit Biznesin e tij deri në Dy Miliardë Dollarë Në Pranverë e vitin 1985 Humbi Betejen Mbrenda Apple Dhe u largua nga Konpania të Cilën e kishe Krijuar Ai kaloi gjithë verë duke menduar për veprimin e tij të ardhshëm dhe për të filluar përsëri. Në Shtator ai Formoi një Kompani të re Kompjuterike me paratë e tij me Shpërthim karakteristik dhe e quajti atë Inkoperimi i Ardhshëm. Këtë mëngjes në Zyrat e tij në Silicon Valley të Kalifornisë Kompania është gati të marrë vështrimin e parë në markën e saj të re Duke shpresuar ta bëjë të njohur në mbarë Botën. Projektuesi Paul Rend i cili krijoi Logon e IBM WestingHouse UPS Etj Rend i cili nuk punonte për Kompani të vogla sepse ato nuk mund ta perballonin atë. Por ky nuk ishte një fillim i zakonshëm. Jobs i pa Logot dhe i pelqej ato Ndërsa ai priste vendimin e stafit të tij dhe veshtirë se mund ti permbahej eksitimit të tij sigurisht pasi ai ishte Vlera e Konsensusit Shumica e këtyre Kompjuterëve të rinjë dhe dizajnerët e Softwareve ishin në ekip që ta zhvillojnë Macciantosh. Ata lanë punë të sigurtë në Apple për t`iu bashkuar shefit të tyre në ndjekje të vizionit të tij të ri. Qëllimi i ekipit ishte që ta transformojnë procesin e në Kolegj me një koppjuter të fuqishëm dhe një lloj të ri të softuerit. Dhe ne kemi vendosur të fillojmë një Kompani dhe kisht të bëj më shum me ndonjë kolegj të veqantë të arsimit të lartë dhe Universitete. Qfarë misioni ynë është se nuk është një revulucion në softuer dhe ndodh tani në kolegje dhe kampuset e tyre dhe kjo ka të bej me universitetet Dhe qëllimi është të formojmë dy softuere,njëri quhet Stimulimi i të Mësuarit Kjo është kur Ju nuk mund ti jepni një studenti në Fizikë një akselator linearë,ju nuk mund ta merrni një student të Biologjis për 5milionë dollarë Rikombinimet e ADN-s,por ju mund ti simuloni ato gjëra Ju mund ti simuloni ato me një kompjuterë shumë të fuqishëm dhe kjo është ajo,dhe nuk është e mundur për studentët që të përballojnë këto gjëra. Nuk është e mundur për anëtarët e fakultetit për shumicën e këtyre gjërave kshtu qe ne nese mundemi të marrim atë që e bëjmë më mirë ta gjejmë teknologjinë e vërtetë dhe ta tërheqim atë pikë poshtë qmimeve Sa do të ishte e përballushme për njerzit Në qoftë se ne mund ta bëjmë të njejtën gjë për ju Ky lloj i kompjuterit që ndoshta është dhjetë herë më i fuqishëm se sa një kopmjuter personal që ne e bëme për Kompjutera Personal Dhe un mendoj se mund ta bëj një ndryshim të vërtetë në menyrë për të mesuar Përvoja ndodh Në Pesë vitet e ardhshme Dhe kjo është ajo që ne jemi duke u përpjekur ta bëjmë

Video Details

Duration: 20 minutes and 26 seconds
Country: Albania
Language: English
Views: 664
Posted by: mrfb on Jul 26, 2013

Dokumtari Ne Gjuhen Shqipe Nga Jeta e Steve Jobs

Caption and Translate

    Sign In/Register for Dotsub to translate this video.