Watch videos with subtitles in your language, upload your videos, create your own subtitles! Click here to learn more on "how to Dotsub"

heart anatomy

0 (0 Likes / 0 Dislikes)
SI FUNKSIONON ZEMRA ? NE LIDHJE ME MADHESINE E KRAHARORIT TUAJ, ZEMRA ESHTE MUSKULI ME I RENDESISHEM NE TRUP. ZEMRA RREH 100 MIJE HERE NE DITE DHE POMPON 200 GALON GJAK NEPERMJET ENEVE ME 6 MIJE MILJE GJATESI. ZEMRA ESHTE E PERBERE NGA KATER DHOMEZA : VESHORJA E DJATHTE, BARKUSHJA E DJATHTE , VESHORJA E MAJTE DHE BARKUSHJA E MAJTE.

PJESA E DJATHTE MERR GJAK QE ESHTE I FARFER ME O2, NGA I GJITHE TRUPI. NE PJESEN E DJATHTE, MBIDHET GJAK I PAPASTER NGA I GJITHE TRUPI DHE PASTAJ NEPERMJET ARTERIES PULMONARE SHKON NE MUSHKERI, KU RIOKSIGJENOHET. GJAKU I RIOKSIGJENUAR KALON NE PJESEN E MAJTE TE ZEMRES, PREJ KU DO TE POMPOHET PER NE TE GJITHE TRUPIN.

KJO REALIZOHET NGA ARTERIET DHE KAPILARET. GJAKU USHQEN QELIZAT E TRUPIT ME OSKIGJEN DHE LENDE TE TJERA. NE TE NJEJTEN KOHE MERR CO2 DHE MBETJE TE TJERA . VENET E KTHEJNE GJAKUN ME CO2 NE VENEN ZGAVRORE TE SIPERME DHE CIKLI FILLON PERSERI. SI FUNKSIONOJNE VALVULAT E ZEMRES ? ZEMRA KA 4 VALVULA. SECILA PREJ TYRE I NGJAN NJE DERE VETEM ME HYRJE . KJO MUNDESON RRJEDJEN E GJAKUT NE NJE DREJTIM. VALVULAT PERBEHEN NGA 2-3 FLETEZA TE VOGLA DHE TE FORTA . KETO FLETEZA HAPEN DHE LEJOJNE KALIMIN E GJAKUT DHE MBYLLEN PER TE NDALUAR KTHIMIN PRAPA . HAPJA DHE MBYLLJA , KONTROLLOHET NGA NDRYSHIMET E PRESIONIT TE GJAKUT , NE SECILEN DHOMEZ. KLLAPEZA ME TRI FLETEZA NDODHET NE ANEN E DJATHTE, MES VESHORES DHE BARKUSHES . KLLAPEZAT GJYSMEHENORE ,NDAJNE BARKUSHEN E DJATHTE NGA ARTERIA PULMONARE. KLLAPEZA ME 2 FLETEZA (MITRAL VALVE), GJENDET MES VESHORES DHE BARKUSHES SE MAJTE. VALVULAT E AORTES NDAJNE BARKUSHEN E DJATHTE ME AORTEN.

CFARE ESHTE INFAKTI KORONAR ? NE KETE PATOLOGJI, ENET QE USHQEJNE ZEMREN ME GJAK, JANE ME TE NGUSHTUARA.

ARTERIET QE FURNIZOJNE ZEMREN ME QUHEN ARTERIE KORONARE . DHE JANE TE VENDOSURA SI KURORE ATO MUNDESOJNE USHQYERJE DHE FURNIZIM TE ZEMRS ME GJAK. ATO NDAHEN NE E MAJTE DHE E DJATHTE TE CILAT OKSIGJEN DHE LENDE USHQYESE. INFAKTI KORONAR SHKAKTOHET NGA SHTRESEZIMI I KOLESTEROLIT NE KETO ARTERIE DHE KA SI EFEKT RRITJE TE FORCES SE USHTRUAR NGA MUSKULI I ZEMRES . NGA SE SHKAKTOHEN RRAHJET E ZEMRES ? RRAHJET E ZEMRES SHKAKTOHEN NGA IMPULSE ELEKTRIKE. ATO PRODHOHEN NGA NYJA SINOATRIALE,NE VESHOREN E DJATHTE, E DEGEZUAR NE TE GJITHE MUSKULIN DUKE SHKAKTUAR TKURRJEN E SAJ. KY PROCES QUHET PEACEMAKER NATYROR I ZEMRES. IMPULSI DERGOHET NE NYJEN ATRIOVENTRIKULARE DHE PASTAJ NE TE GJITHE PJESEN DUKE SHKAKTUAR TKURRJEN. TEMA : ZEMRA DHE SISTEMI I QARKULLIMIT TE GJAKUT (ZEMRA....) PUNOI: JURGEN SHQEFNI G3 (you tube ) PRANOI:VASILIKA DINI FMV.

Video Details

Duration: 3 minutes and 29 seconds
Country: United States
Language: English
Genre: None
Producer: Michael Maxin
Director: j
Views: 182
Posted by: timi on Apr 15, 2014

Published on May 7, 2012
A Doctor walks you through an animated video about the amazing human heart.

Caption and Translate

    Sign In/Register for Dotsub to translate this video.